Kennel

wellegarden.se © • Anette Lennartsson

Kennel

Wellegården

Jag arbetar som sjuksköterska och har tidigare har arbetat som väktare, hundförare och skyddsvakt med hund. Jag har en lång erfarenhet inom tjänstehund och har arbetat som hundförare mellan åren 1991 och 2002 i olika delar av Sverige. Erfarenhet av av rasen schäfer har jag sedan 1988 då jag skaffade min första schäfer, LP I Tjh väktare Karriärs Kille.  Jag har utbildat och haft tre hundar i tjänst: Karriärs Kille, Tiburona's Urax och Mischaland's Kareem och har under den tiden tävlat högre klass skydds, spår och lydnadsklasser inom SBK. I klubben har vi viltspårsinstruktör och domare så det provade vi på och utbildade Sjetnehagen's Ursa som blev Svensk Viltspårchampion. Nu har jag tre schäfertikar hemma, min pensionär IPO I SE UCH Schärott's Vimsan, hennes döttrar KORAD Wellegårdens Mayah, IPO I Kkl I KORAD Wellegårdens Nala.

Har tidigare varit bruksansvarig i Sd Östergötland, och aktiv i styrelsen i Östra Härjedalens Brukshundsklubb. Nu går engagemanget åt till jobb i MH och tävlingskomittèn.

I gymnasiet utbildade jag mig till djurvårdare och har haft anställning vid Norsholms djursjukhus i Östergötland och vid Kolmårdens djurpark. I mitt liv har det alltid funnits hundar. Från jakthundar i familjen till den första schäfern Karriär's Kille som kom i min ägo 1988. Familjen har även jämthund som används till älgjakt, ett stort intresse och snart är första kullen med jämthund född. Numera finns även dottern Felicias sheltie Yosemite's Little Red Riding Hood " Cindie" i familjen.

                                                                                                  

Jag och KORAD Wellegårdens Mayah

Här med SE VCH Sjetnehagen's Ursa

Med min erfarenhet av hund i tjänst sätter jag alltid mentaliteten och en sund hund i första rummet. Samt har höga krav på väl fungerande hundar med en god exteriör i mitt avelsarbete.

Kontakt:

Anette Lennartsson                                         

Herrö 404

842 94 Sveg

 

Mobil:    070- 307 22 40

Mail:     anette@wellegarden.se