Bra kläder för hundpromenaden

Om du har hund är det viktigt att du tar ut hunden på promenader. För att du ska vilja vara utomhus är det viktigt att du klär dig rätt. Därför får du i det här inlägget tips på hur du kan tänka för att klä dig rätt för hundpromenaden.

Jackan är viktig

Det viktigaste plagget när du ska på promenad är jackan. Det finns flera varianter av jackor att välja bland. Just nu är det inne med skjortjackor som är en sorts jacka som är värmande men inte fodrad, vilket innebär att de passar bäst på våren och hösten. Det finns många olika varianter av skjortjackor att välja bland i olika färger. Det mest klassiska är att de är rutiga då jackan är inspirerad av flanellskjortan. Men det finns också enfärgade. Fördelen med skjortjackor är att de passar till vardags såväl som på hundutställningar eller när ni ska ut på promenad. Med andra ord är det en jacka som passar alla tillfällen och är därmed en bra investering.

Om det är lite kyligare ute kan du ha på dig en tunn dunjacka under eller ha en värmande tröja. På så sätt kan du fortsätta njuta av promenaden.