Vandra med hunden

Planerar du att bege dig ut på vandring med din hund? När vi talar om vandring menar vi inte en längre promenad, utan en riktig vandring, förslagsvis på fjället. Att vandra tillsammans med hunden är en mycket fantastisk och spännande upplevelse, där ni kan knyta ett starkare band till varandra och få gott om motion.

Det finns många fina vandringsleder som du kan promenera på med din hund. Ska du däremot upp på fjället är det viktigt att du tänker på många andra saker än bara ett par sköna skor. Vi rekommenderar t.ex. att du tar med dig ombyte såväl som högkvalitativa termosflaskor till både dig och hunden. I termosflaskor kan du förvara varm dryck, men du kan också använda dem till soppa eller varför inte nudlar. Uppe på fjället kan det bli kallt, men med en termos som håller värmen länge har du åtminstone varit väl förberedd!

Vandra på fjället med hund – att tänka på

Här nedan har vi samlat några av de bästa tipsen som du bör ha i åtanke när du ska bege dig ut på fjället tillsammans med din hund.

1. Se till att du hittar ett boende som accepterar hundar. Idag finns det cirka 180 stycken boenden uppe på fjället som du kan använda dig av.

2. Ska du vandra under 1 mars – 20 augusti är det viktigt att du kommer ihåg att det råder förbud på lösa hundar. Du måste därför se till att din hund är kopplad hela tiden.

3. Kontrollera vädret i god tid! Det är kul om det är för varmt, men det är naturligtvis inte roligt om det blåser mycket och är riktigt kallt och regnigt heller.

4. Välj en vandringsled som passar dig och din hund! Det är inte alla som är lika lätta att ta sig fram på. Anpassa efter din egen och hundens förmåga.