Aktivt liv med hund

Det finns många olika hundraser och när man ska köpa hund kan det vara svårt att bestämma sig för vilken ras man ska välja. Man bör inte välja enbart utifrån hundens utseende utan också utifrån hundens karaktär. Andra saker som bör tas med i beaktande innan man slår till är graden av motion som rasen kräver, samt pälsskötsel.

 

De populäraste hundraserna

 

Att skaffa hund betyder ofta ett aktivare uteliv. På den välsorterade nätbutiken Kids Brand Store hittar du bekväma kläder för dina barn. Bra kläder är viktigt när du går ut med hunden. Några av de mest populära raserna är labrador retriever, som innehar förstaplatsen. Som nummer två kommer schäfern. På tredje plats har vi golden retrievern och på den fjärde hittar vi Jack russell terriern tätt följd av jämthunden på femte plats. Av ovan nämnda tillhör Jack russell terriern en av de friskaste raserna bland sällskapshundar.

Att tänka på

Större hundraser kräver oftast mera motion än små. Till exempel vill en schäfer ha längre promenader än en chihuahua. Därmed inte sagt att små hundar inte behöver motion. Alla hundar kräver sitt mått av daglig motion. Men man bör ta i beaktande att större hundraser har högre krav på promenadernas längd. Hundar behöver också stimulans i form av lek. Att involvera hela familjen kan vara en god idé och exempelvis Kids Brand Store har bra fritidskläder som lämpar sig utmärkt för vistelse i skog och mark.

Saker att tänka på innan man slår till och köper hund är att hundar är flockdjur och ska inte lämnas ensamma mer än runt fyra-fem timmar. Större barn som kommer hem mitt på dagen kan ta ut hunden och Kids Brand Store har fritidskläder även för tonåringar. Vet man däremot med sig att man inte har någon som kan se till hunden, rasta den och så vidare, bör man avstå från att skaffa hund.

Att skaffa hund