Att träna med din hund

Att börja träna är inte alltid lätt. Många kommer igång rätt snabbt men har svårt att fortsätta med sin träning regelbundet. Personer som äger en hund kommer ut oftare jämfört med andra personer eftersom de måste ta hunden på promenader varje dag. Är du hundägare och vill börja träna, eller öka din träning, kan du göra det tillsammans med din hund. Istället för att gå de vanliga promenaderna varje dag kan du förlänga dessa. Ett annat tips är att du väljer en ny runda att gå, gärna en med en mer ojämn terräng. Trots att detta endast är lite annorlunda från de vanliga promenaderna kan det göra mycket i längden.

Kläder och utrustning

För att träna tillsammans med din hund behöver du inte alltid någon utrustning. Det enda som krävs är att du har ett par bekväma byxor och träningstoppar för dam eller herr. Rätt träningstoppar för dam rekommenderas eftersom de är tillverkade av material som fungerar bäst när du tränar. Träningstoppar håller dig varm samtidigt som de låter dig andas. Det bästa är att ta en titt i utbudet för att hitta den bästa för dig.

När det kommer till utrustning till din hund behöver du inte mycket. Det räcker med ett hundkoppel i de flesta fallen. Har hunden kort päls kan det dock vara bra med en tröja eller jacka ifall ni ska träna i kallare väder.

Träningstips med hund på vintern

På sommaren är det vanligaste att träna med hunden genom att springa eller vandra. På vintern däremot kan det kännas lite jobbigare med dessa träningar. Det finns dock andra alternativ på hur du kan träna med din hund när det finns snö på marken. Ett tips är att du beger dig ut på en skidtur. Se dock till att du åker skidor någonstans där hunden klarar av att följa med. Ifall du åker på djup snö finns det en chans att hunden sjunker ner hela tiden, vilket blir jobbigt ganska snabbt.

Ett annat alternativ på vinterträning är helt enkelt att leka med hunden i snön. Det blir rätt jobbigt efter en stund eftersom snön kommer tvinga dig att göra lite annorlunda rörelser för att klara att ta dig igenom den. Detta är även en typ av träning som du kan göra tillsammans med hela familjen. Ta med barnen och hunden ut och åk pulka eller bygg snögubbar. Genom att göra detta regelbundet kommer du inse att det känns som en sorts träning.