Promenera med stor hund efter bröstoperation

När du har gjort en bröstoperation är det viktigt att du låter kroppen vila ordentligt. Vila är viktigt för att resultatet ska bli så snyggt som möjligt och för att du ska minska risken för komplikationer och infektioner i såret. Att promenera med en stor hund som drar mycket direkt efter din operation kan således vara en dålig idé, men det finns lösningar på problemet.

 

Som ägare till en stor hund som drar mycket har du säkerligen fått erfara en och en annan ”knuff” på era promenader. Hunden drar stadigt iväg åt sitt håll, medan du kämpar med att gå åt det andra hållet. I vanliga fall kanske det inte påverkar dig speciellt mycket, men har du nyss gjort en operation med Motiva eller andra implantat är det viktigt att du är försiktig. Därför har vi tagit fram de bästa knepen som du kan använda dig av för att fortsätta gå ut med din hund – även dagen efter operation om du så skulle orka.

3 bra tips för att promenera med starka hundar

Rätt koppel/sele – Det första du ska göra är att investera i rätt koppel eller sele. För hundar som drar är sele vanligtvis bättre än halsband och ett fast koppel bättre än ett långt på lina.

Koppel runt midjan – Det är viktigt att dina bröst får läka i lugn och ro och därför ska du inte använda armarna till tunga saker under den första tiden. Välj därför ett koppel som du kan fästa runt din midja om du har en hund som drar mycket.

Anlita hundvakt – Tills du har läkt helt och hållet kan du anlita en hundvakt. Det förutsätter naturligtvis att du har ekonomin för att kunna betala hundvakten, eller att du hittar någon som kan göra det gratis. Då kan du få hjälp med promenaderna tills du kan röra dig som vanligt igen.