Starta ett hundpensionat

Många skulle vilja skaffa hund men gör det inte på grund av att du blir låst. Du kan till exempel inte vara lika spontan och åka på semester. Det behöver dock inte betyda att du aldrig mer kan åka bort. Idag finns det hundpensionat som tar emot hundar när ägarna är bortresta. Då vet du att din hund är säker och att den blir omhändertagen.

 

Det är inte det lättaste att skaffa hundvakt för en längre period. Många kanske jobbar på kontor eller inte kan ta ledigt på vardagar. Därför väljer många hundägare att lämna sina hundar till hundpensionat. Det är inte detsamma som ett hundshelter. På ett shelter finns hundar som har blivit övergivna. Ett pensionat har hand om hundarna tills dess att hundägarna kommer hem från semestern.

 

Tips för att driva ett hundpensionat

Funderar du på att starta ett hundpensionat är det också bra att ha ordentliga kläder till dig själv. Det blir många promenader då alla hundar behöver daglig motion. Ett tips är att investera i bra jakt- och friluftskläder som håller i olika väderlekar. Hundpensionat erbjuder dygnet runt passning och kan ta emot en hel del hundar beroende på anläggningens storlek. Vissa väljer att endast ta emot några stycken medan andra har mer plats. När en hund bor på hundpensionat är det vanligt att hunden får sin egen bur eller hundgård. Hos vissa hundpensionat har hundarna egna hundrastgårdar eller så rastas de i gemensamma hundrastgårdar. Det brukar även erbjudas dagliga promenader.

Bra med en ordentlig garderob

Riktiga jakt- och friluftskläder är bra att ha som hundägare eller hundpassare. När hösten är på ingång eller regnet öser ner är det skönt att klä sig ordentligt. Då kan du vara ute i timmar och fortfarande hålla värmen. Det är även kläder som du kan ha när du inte går ut med hundar. Behöver du göra något fysiskt arbete runt pensionatet är det perfekt att ha starka och tåliga plagg. För utomhusbruk och vid hantering av djur är det alltid bra att ha några extra uppsättningar av kläder. Du kommer behöva tvätta ofta och hänga en del plagg på tork under hösten när det är blött ute.