Skaffa en hundgård

Det är rätt vanligt för hundägare att skaffa sig en hund- eller rastgård där hunden sedan kan spendera lite tid. Så länge någon besöker hunden ett antal gånger om dagen kan den spendera flera timmar där. Detta är ett alternativ ifall du inte kan ta med hunden på jobbet och inte har möjlighet att anlita hundvakt. Men vad behöver du tänka på när du skaffar dig en hundgård?

Bygga själv?

Om du väljer att bygga själv är det viktigt att du planerar hundgården noga. Du behöver även se till att du har alla verktyg. Om du ska sätta fast stolpar kan du behöva en jordborr för att det ska gå så smidigt som möjligt. Jordborrar hjälper nämligen till att göra ett litet hål i marken så du kan placera ner stolparna. Sedan behöver du montera själva stängslet, se till att det sitter fast ordentligt och så vidare.

Skulle du tycka att det känns krångligt att bygga allting finns det även ”paket” som innehåller allting du behöver. Därefter är det bara att följa instruktionerna. Det finns även ett flertal guider om hur du bygger en hundgård på nätet. Dessa kan du snabbt och lätt hitta genom att söka på Google. Om du verkligen inte har kunskapen, eller möjligheten, att bygga en hundgård själv kan du alltid anlita någon som vet hur man gör. På så sätt kan du känna dig helt säker på att allting byggs på rätt sätt.

Vad mer behövs?

Förutom själva stängslet behöver du även planera vad som ska finnas inne i hundgården. Det rekommenderas att du skapar ett område som är lite högre upp, så hunden har en utsiktspunkt. Det bör även finnas en liten hundkoja, eller hundhus, där hunden kan gå in och komma undan från vädret. Det behöver dock inte vara ett riktigt ”hus” utan det kan räcka med att bygga ett litet tak med en mjuk liggplats under. Glöm heller inte att placera ut en vattenskål.

Hur länge kan hunden vara i hundgården?

Enligt Jordbruksverket måste du rasta din hund var sjätte timme. Skulle du behöva lämna hunden i en hundgård under en hel jobbdag, runt åtta timmar, är det på gränsen. Det är bäst ifall du har någon som kan besöka hunden under dagen, eller om du kan gå en liten promenad med den under lunchen.